tiistai 18. kesäkuuta 2013

Puolukka-toscapiirakka

Vapaapäivä ja koko perhe kotona... varsin hyvä syy leipoa jotakin hyvää :) Pakastimesta melkein kaikki muut marjat jo syöty, paitsi puolukat siispä niistä jotain. Ajatus tosca-puolukkapiirakkaan lähti Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaisia. Hieman muutin ohjetta. alkuperäisessä oli mm. 4 dl vehnäjauhoja ja toscan tilalla kaurahiutaleita ja fariinisokeria.

                                                      Pohja
 
                                           150 g pehmeää margariinia
                                           1,5 dl sokeria
                                           2 kananmunaa
                                           2 dl vehnäjauhoja
                                           2 dl täysjyvä vehnäjauhoja
                                           1 dl maitoa
                                           2 tl leivinjauhetta
                                           2 lt kardemummaa
 
                                                      tosca
 
                                           75 g voita
                                           100 g mantelilastuja
                                           1 dl sokeria
                                           0,5 dl punaista maitoa
                                           1,5 rkl täysjyvä vehnäjauhoja
 
Kaikki pohjan ainekset sekoitetaan kerralla sekaisin ja laitetaan piirakkavuokaan. Pinnalle n. 2 dl puolukoita.  Paista piirakkaa 175 asteessa n 30 min. Valmista tosca piirakan kypsyessä. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä pari minuuttia. Levitä kuorrute piirakan päälle ja paista vielä 15min. 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti