perjantai 13. syyskuuta 2013

Herkullinen omenapitko





 
 
 
Taikina
 
 3 dl kylmää maitoa
30 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
1 1/2 tl suolaa
vehnäjauhoja
100 g voita
 
 
Murenna hiiva kylmään maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisäile jauhoja vähän kerrallaan. Tarkkaa määrää en jauhoista pysty sanomaan koska en niitä mittaa. Jauhoja sen verran että taikinä ei ole liian vetelää, mutta ei myöskään liian jäykkää. Viimeiseksi lisätään pehmeä voi ja vaivataan taikinaa. Voin lisäämisen jälkeen ei enää lisätä jauhoja. Peitä taikinakuppi tuorekelmulla ja anna kohota hyvin.
 
Täyte
 
75 g mantelimassa
75 g pehmeää voita
3/4 dl fariinisokeria
3 tl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
ripaus suolaa
1 omena
 
Mantelimassa ja voi sekoitetaan keskenään sen jälkeen loput ainekset lisätään.
 
Tällä ohjeella saa kaksi pitkoa tai sitten voi puolesta taikinasta tehdä puolukkapullia joihin laitoin väliin samaa täytettä. Yhteenpitkoon yksi omena. Omenan kuutioin pieniksi paloiksi. Pitko voidellaan kananmunalla ja päälle mantelilastuja paistetaan 200-asteessa  20-30 minuuttia
 
Muistutukseksi... Kylmään maitoon. Riittävä taikinan vaivaus = hyvä sitko = pehmeä kohonnut pulla :) Riittävän pitkä kohotus sekä taikinana, että pullana. Ensin riitävästi jauhoja sittten voi. Voin lisäämisen jälkeeen ei lisätä enää jauhoja, koska sitko kärsii...
 
Tämä oli kyllä niin hyvää... meinasi viedä kielen mennessään.
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti