perjantai 13. syyskuuta 2013

Puolukkapullia




 
 
Taikina
 
 3 dl kylmää maitoa
30 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
1 1/2 tl suolaa
vehnäjauhoja
100 g voita
 
 
Murenna hiiva kylmään maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisäile jauhoja vähän kerrallaan. Tarkkaa määrää en jauhoista pysty sanomaan koska en niitä mittaa. Jauhoja sen verran että taikinä ei ole liian vetelää, mutta ei myöskään liian jäykkää. Viimeiseksi lisätään pehmeä voi ja vaivataan taikinaa. Voin lisäämisen jälkeen ei enää lisätä jauhoja. Peitä taikinakuppi tuorekelmulla ja anna kohota hyvin.
 
Täyte
 
75 g mantelimassa
75 g pehmeää voita
3/4 dl fariinisokeria
3 tl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
ripaus suolaa
Puolukoita
 
Mantelimassa ja pehmeä voi sekoitetaan ja lisätään loput ainekset.
 
Samalla ohjeella on tehty herkullinen omena piirakka, sen ohjeesta löytyy vinkkejä hyvään pullataikinaan  :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti