torstai 27. helmikuuta 2014

Marenki - vadelma kääretorttu

POHJA
 
1 tl Ohrakasta
1 tl valoviinietikkaa
1tl vaniljauutetta
4 kananmunan valkuaista
100 g sokeria
100g tomusokeria
 
 
TÄYTE
 
Kermaa
maitorahkaa
tomusokeria
sitruunamehua
Vadelmia
 
 
Sekoitetaan ohrakas, valkoviinietikka ja vaniljauute keskenään. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokerit ja vaniljatahna vuorotellen vaahtoon. Jatka vatkaamista kunnes seoksesta muodostuu paksuja ja kiiltäviä huippuja.
 
Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä, laita taikina leivinpaperille ja tasoittele. Paista 190 asteessa n. 15-20 min. Kumoa leivinpaperille ja anna jäähtyä.
 
Levitä kermarahkatortulle ja laita vadelmia, rulla torttu. Minulla on koristeena sulatettua tummaa suklaata ja vadelmia.
 
 
 
Tämä oli kyllä niin hyvää ja makeaa :) Vähän vähemmän laittaisin sokeria, ehkä. Mutta teen kyllä toistekin. Kesällä pitää tehdä tuoreilla mansikoilla. Ohje on Marina Nerin kirjasta LEIVONNAISET. Sillä erotuksella, että hänellä oli maissitärkkelys, mutta sitä mulla ei ollut joten laitoin ohrakasta. 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti